...
Vocabularul limbii spaniole
8446
09 decembrie 2024

Mâncare tradițională spaniolă

Mâncarea face parte din viața noastră cotidiană, fapt pentru care este extrem de important să cunoaștem alimentele într-o limbă străină. Cu ajutorul acestora putem face cumpărături, putem merge la restaurante, putem face comenzile dorite fără a avea nevoie de ajutorul dicționarului sau a traducerilor online. Vocabularul legat de mâncare spaniolă este unul foarte bogat și variat. 

Pe lângă acest lucru, spaniolii au bucate tradiționale extreme de cunoscute. Mâncarea specifică Spaniei este bogată și variată. Cine nu a auzit de tacos, paella sau tapas? Sunt doar câteva dintre mâncărurile spaniole care fac înconjurul lumii, cucerind tot mai multe persoane.

 

Vocabular cu mâncare în spaniolă

  • Ensalada – salată

  • Sopa – supă

  • Leche – lapte

  • Jugo/zumo – suc

  • Café – cafea

  • – ceai

  • Agua – apă

  • Frutas – fructe

  • Verduras – legume

  • Queso – cașcaval

  • Nata – smântână

  • Pescado – pește

  • Yogur – iaurt

  • Carne – carne

  • Vino – vin

  • Comida – mâncare

  • Bebida – băutură

  • Jamón – jambon/șuncă

  • Chorizo – salam

  • Pan – pâine

  • Aroz – orez

  • Cereales – cereale 

  • Pollo – pui

  • Pasta – paste 

 

Mâncare tradițională spaniolă

 

Paella valenciana – în zilele noastre putem întâlni paella în foarte multe locuri din lume, însă Spania rămâne locul ideal unde poți să savurezi o paella veritabilă care include orez, fructe de mare, carne de pui, sos și alte incrediente care îi oferă un gust deosebit.

Tortilla de patatas (tartă de cartofi) – o vei găsi în toată Spania, potrivită pentru orice masă a zilei, dar în special pentru micul dejun. Incredientele includ ouă, făină, cartofi, ulei de măsline și ceapă.

Gazpacho – este una dintre mâncărurile tradiționale cele mai cunoscute din Spania. Este o supă rece, perfectă pentru zilele călduroase de vară și conține roșii, piper, usturoi, ardei verde, ceapă, castraveți și poate conține, de asemenea, ulei de măsline.

Churros con chocolate – este un desert tipic din Spania, cunoscut în toată lumea. Se servesc cu o ceașcă ce ciocolată fierbinte, mai ales în zilele reci de iarnă. Sunt delicioase!

Fabada – este o tocăniță de fasole cu salam afumat,budincă neagră, ureche de porc și slănină.

Patatas bravas – faimoasele cartofi cu sos picant formează o altă caracteristică a gastronomiei Spaniei. Este ușor de preparat: cartofii se coc sau se prăjesc, apoi se adaugă sosul pentru a-i oferi gustul specific.

Tapas – sunt aperitive servite în baruri și cofetării. Cele mai commune tapas pot include: creveți, midii, crochete, șuncă iberică, cașcaval, pește prăjit, măsline, cartofi copți în sos.

Pulpo a la gallega – caracatiță coaptă cu cartofi care se servesc, în mod normal, pe o tavă de lemn. Se condimentează cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. E fabuloasă!

Marisco – fructele de mare sunt nelipsite din gastronomia Spaniei. Un cocktail mediteranean din crabi, creveți, midii, scoici marinate, raci și stridii într-un sos de excepție.

Merluza en salsa – merluciu copt în sos din ulei de măsline, usturoi, pătrunjel, sare și piper. Pe lângă aceasta, spaniolii au o mare varietate de pește: bacalao, sardinas, dorada, lubina etc.

Dacă îți dorești să cunoști și alte bucate specifice lumii hispane sau altă mâncare în spaniolă și să studiezi și alte aspecte ale culturii spaniole, înscrie-te la cursul de limbă spaniolă Oratorica!

Abonează-te la rețelele noastre sociale
Vrei să vorbești spaniola în doar 8 săptămâni?

Alte articole din categorie

...
Cele mai populare expresii spaniole
Vocabularul limbii spaniole
...
Cele mai utilizate verbe în spaniolă
Vocabularul limbii spaniole
...
Toate culorile și nuanțele în spaniolă
Vocabularul limbii spaniole